Be beside the C-side

Eastney Beach and Southsea esplanade

Pair of Portsmouth beaches hailed ‘excellent’ by inspectors

0
Have your say

There’s nothing to beat watching the world go by – apart, that is, when some of the world is floating past in gigantic ships as they set off to see the rest of it!

Those huge liners setting out along Southampton Water are a regular sight for the owners of C-Side, a property on Ferryman’s Quay at Netley Abbey.

It looks directly across the busy waterway so there’s always something to see. And, as it faces west, when the sun’s out there’s hardly a better place to relax, yet there’s no need to even go out of the front door to top up your Vitamin D as you soak up the rays.

If you are looking for a waterfront home, you’ll be beside yourself with C-Side. It sits in a small modern development but has features such as an open fire and distressed wooden flooring giving it a much older feel and real character. It’s practical as a full-time home but could equally serve as a weekend retreat away from the yachting havens but close enough for those who also enjoy boat ownership.

The accommodation is arranged over two primary floors with a hallway, cloakroom, and 30 foot open plan living room incorporating definite dining, sitting, and fitted kitchen areas on the ground floor with a study area/landing on the first floor, where there are two bedrooms linking on to a dressing room that in turn leads to a bathroom and separate shower room.

Feature wood-framed double glazed bi-folding doors lead to a decked area with outstanding views over the waterfront, all the outside many people will probably need to fully enjoy this home, which is immediately alongside the shore. The main bedroom also has a decked balcony overlooking the waterfront, which sparkles with both distant and passing lights at night.

On the ground floor, accessible via double gates, is a covered walk-through providing access for neighbouring properties to a central paved patio area and the sea defences with a rope balustrade matching the decked area with wooden and rope balustrade accessible from the living room. Across the road is a private and gated car parking area for residents with space for three cars and a wooden built storage shed.